Uzun zamandır tartışılan bir konu ve nedense hep ayrı ayrı tartışılmakta.Sanki ya cama cam olacak ya da bitkili olacak diye bir şart varmış gibi.
2 adet melek üretim tankımı 1 adet bitkili akvaryuma bağladım.Su sürekli bu 3 akvaryum ve sump arasında dönmekte.Bağlamadan önce sık sık su değişimi yapmam gerekiyordu üretim tanklarında.Bağladıktan sonra değerleri ölçtüm ve amonyak 0 nitrit 0 nitrat 10-20 arasındaydı.Yavruların gelişimi hızlandı,eşlerin verimliliği arttı.
kaynak: Akvaryum, Akvaryum Resimleri , Akvaryum İlanları | Akvanusya.Com http://www.akvanusya.com/faydali-tartismalar/2890-cama-cam-akvaryumlar-neden-kullanilir.html#post17728
Şimdi 8 akvaryumlutoplam 800 litre kapasitesi olan bir profil yapıp en alt kata içerisinde 10-12 cm lav taşı kumu(yaklaşık 70 kilo) ve üstü sırf su mercimeği ile kaplı bir sump yapacağım ve bu 800 litre+100 litre sump suyunu sadece bu bitkili akvaryum temizleyecek.Böylece üstteki üretim tankları cama cam(ben plastiğe plastik kullanıyorum

) alttaki tank bitkili olacak ve su değişimini uzun sürelere yayabileceğim.Prototip olarak denediğim için de bir sorun olmayacağını düşünüyorum.
Saygılar.